Eskuvonkre

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

KI KICSODA AZ ESKÜVŐN? - A VŐFÉLY

(2011-12-09)
Ki a vőfély? - A hagyományos, mulatós típusú lakodalmak házigazdája, a falusi lakodalmak elengedhetetlen szereplője, a vőlegény, a menyasszony és az örömszülők szószólója. Viselete általában népviselet, a menyasszonytól kapott bokrétája a mellénye baloldalán díszeleg. A vőfély ismeri a hagyományos esküvők és lakodalmak menetét, a versikéket és rigmusokat.
Forrás:weddings.hu

Ceremóniamester Szövetség

(2011-12-09)
A ceremóniamester az esküvő előkészítése és lebonyolítása során tanácsadóként és vezetőként dolgozik együtt a párral az esküvő sikeréért. Az esküvő forgatókönyvének elkészítésében támpontokat ad, hogy tartalmas, de ne túlszervezett legyen az esküvő. Az esketési szertartásokkal, a hagyományokkal, a protokollal kapcsolatban megfelelő tanácsokkal látja el a párt, hogy szabadon dönthessenek, mely elemeket hogyan alkalmazzák.

A vőfély jó híre szájhagyomány és az internet útján terjed

(2006-07-07)
Az egyik hétvégén a Lánchíd alagútjában gyorsult, a másikon már Sándorfalván itatta sörrel teli gumicsizmából a „bolond menyasszonyt". Ifj. Barna László vőfély már kilencévesen márkának számított: kisvőfélyként az akkor igen népszerű szőlőitalt ajánlotta a násznép figyelmébe.
Forrás:delmagyar.hu

Hirdetés:


Ceremónimestert vagy vőfélyt válasszak az esküvőmre?

(2009-03-12)
Mikor eldöntöttétek, hogy trendi vagy hagyományos esküvőt szeretnétek, válasszátok ki a nagy nap "entertainerét" is! Olvasátok el Menyhárt Balázs esküvőszervező szakértőnk tanácsait!

Szükség van a vőfélyekre - Nem divat az ízes beszéd

(2008-01-31)
Szeged - A vőfélyek hagyományőrző szerepére még ma is nagy az igény, de a az elmúlt tizenöt-húsz évben jelentősen megváltozott az esküvőn betöltött szerepük. A ma házasodó fiatalok egy része már nem igényli az ízes magyar beszédet.
Forrás:delmagyar.hu